Sommerfest i haven? Sådan forbereder du til grillaften i 2021

Sommerfest i haven? Sådan ser den perfekte grillaften ud i 2021person grilling meat

<

 

Duften af grillmad, der breder sig over det danske sommerland, er noget af det vi glæder os allermest til ved sommeren. Alt smager bedre grillet; jomfruhummer, kylling og spidskål, selv jordbær og vandmelon kan få en tur over gløderne. Kort sagt, er det ikke på tide med en invitation til grill- og sommerfest? 

 

Husk, når middagen og festen rykkes udendørs kræver det ekstra forberedelse; havemøbler gøres klar, grillen skal renses, kullene skal tændes og så videre. Vi giver dig her vores bud på den perfekte grillaften, hvor du lettere kan slappe af i værtsrollen, frem for konstante praktiske gøremål.

 

Læg en plan

Ingen gæster synes om, at komme på besøg hos en stresset vært, der farer rundt og ordner alt i sidste øjeblik. Læg en plan, og sørg for at gør forberedelserne enkle, så du har styr på det meste inden gæsterne kommer.

 

Tænk over værtsrollen

Store dele af værtsrollen ligger i forberedelsen, så hvorfor ikke forberede sig ordentligt? ChefMe har spurgt nogle af fagets bedste og samlet deres tænker i denne guide.

 

Vinen 

Roséen og den kolde øl er svære at slå. Men grillet kød er karakteristisk ved sin kraftige smag, som understøttes godt af kraftige rødvine. Gå derfor efter druer som; Grenache, Tempranillo, Barbera eller Syrah (Shiraz) til kødet. I hvidvinsafdelingen er Riesling, Chardonnay og Pinot Grigio, med deres friske frugtnoter, især godt til fisk og skaldyr.

 

Glemt at lægge drikkevarerne på køl? 

Når alt andet spiller, så er der ikke noget mere ærgerligt en lunkne drikkevarer. Fugt et viskestykke med varmt vand og læg dine drikkevarer heri og kom dem i fryseren. På den måde nedkøles drikkevarerne hurtigere uden glasset springer eller indholdet fryser til is.

 

Brug rigtigt bestik 

Maden smager bedre med tungt bestik. Gæsterne vil synes endnu bedre om maden, så drop bare engangsbestikket - what’s not to like?

 

Grill-metoder

Inden du går i gang bør du beslutte hvilken tilberedningsmetode du går med. Her er det vigtigt, at vælge en tilberedningsmetode, der passer til det du vil lave. Vi anbefaler et kig igennem Webers guide til grillmetoder for et hurtigt overblik.

 

Underholdning 

Det er ikke her du serverer en 7-retters menu, som varer 3-4 timer. Ved udendørs arrangementer er det lidt nemmere, at få gæsterne til at lege med og der er masser af muligheder, uanset om man vil bekæmpe en verdensomspændende pandemi, diverse havespil eller noget helt tredje.

 

Sørg for godt vejr!

 

Nå nej, det kan man ikke (endnu). Men vi vil opfordre dig til at stole på vejrudsigten! Dine gæster har ikke lyst til at fryse eller sidde i regnvejr, fordi du nægter at tro på vejrudsigten. Sørg for at have tæpper, parasol og lignende klar, så man stadig kan hygge sig, selvom vejret ikke er optimalt.

 

 

Privatlivspolitik