ChefMe
25. april 2023 20:02

ChefMe Guide til information/Forebyggelse af Covid-19

Jeg har booket en kok indefor de næste 14 dage, vil mit arrangement stadig blive afholdt?
Ja hvis det er på under 100 personer, så kommer din kok stadig.

Kan Coronavirus smitte igennem mad?


Nej, coronavirus smitter via dråber i luften og via luftvejene og ikke gennem maden.

Har kokken styr på hygiejne-regler?
Ja alle vores kokke er professionelle og har hygiejne-bevis, derudover har vi også lavet en ekstra guide til dem.

Er det sikkert at få en kok hjem?
Ja det er som udgangspunkt sikkert, alle vores kokke er professionelle, de har hygiejnebevis og viser de, det mindste tegn på sygdom, skal de blive hjemme.

Hvis en medarbejder i et køkken har coronavirus, kan det så smitte via maden?


Nej, coronavirus smitter via dråber i luften og via luftvejene og ikke gennem maden. Hvis virksomheden har en syg medarbejder, skal denne person følge Sundhedsstyrelsens retningslinjer.

Er der større risiko for smitte ved buffet-servering frem for enkeltvis servering?


Nej, coronavirus smitter via dråber i luften og via luftvejene. Hvis en smittet person overfører coronavirus til en buffet med mad (både madvarer og tag-ting), er sandsynligheden for smitte yderst lille. Coronavirus skal nemlig ned i luftvejene for at give sygdom. Smitten kan ske, når en smittet person færdes tæt blandt andre mennesker. Fødevarestyrelsen henviser til, at man følger Sundhedsstyrelsens anbefalinger om god håndhygiejne, nys og host i ærmet og at undgå personer med symptomer på forkølelse og/eller luftvejsinfektion for at undgå smitte.

Skal vi være ekstra omhyggelige med at gøre rent og desinficere i køkkenet/restauranten i denne tid?
Virksomhederne skal følge deres sædvanlige rengøringsplaner for køkkener og for buffetområder m.m. Almindelige desinfektionsmidler (inkl. de alkoholbaserede) gør at coronavirus bliver inaktiveret. Coronavirus overføres ikke via fødevarer, men af hensyn til smitterisikoen imellem mennesker kan det være nødvendigt med ekstra opmærksomhed på rengøring og desinfektion.

Kan vi spise fødevarer fra lande med coronavirus (fx Norditalien, Kina m.m.)?
Ja, coronavirus smitter ikke til mennesker via fødevarer og emballage. Fødevarer fra de berørte lande udgør derfor ikke en risiko. Det gælder bådeforarbejdede varer, fx hakkede tomater på dåse, samt uforarbejdede varer, fx frisk frugt og grønt fra Italien eller hørfrø fra Kina. Derudover bliver coronavirus inaktiveret, når fødevaren bliver varmet op til 70-75 °C i 2 minutter eller tilsvarende.

Du finder også alt relevant information på følgende sider:

https://www.foedevarestyrelsen.dk/Leksikon/Sider/Coronavirus-og-foedevarer.aspx
https://politi.dk/corona
https://www.sst.dk/

Ofte stillede spørgsmål

Har du andre spørgsmål? Læs mere under Hjælp
Hvad hvis jeg ikke har planlagt eventet endnu?
Vi anbefaler at sende en anmodning, så du kan sikre dig, at kokken er tilgængelig på den valgte dato.
Efter bekræftelse vil du stadig kunne:
Ændre i menuen og antal serveringer
Ændre i antallet af gæster, allergier og børnemenuer
Skrive til kokken for at tale om menuen og middagen
Hvornår skal jeg senest booke en kok?
Vi anbefaler, at du tidligst muligt reserverer din dato ved at sende en anmodning til kokken, især for weekender og i perioder med højtider eller fejringer.
Skal du bruge en kok med kort varsel, eller er kokken ikke ledig på din valgte dato, så fortvivl ikke! Vores kundeservice sidder klar til at assistere med at finde en kok. Ring til os på 93 40 40 10 eller skriv til os på [email protected]
Hvad sker der, når jeg sender en anmodning til kokken?
Når du sender en anmodning til en kok, opretter du samtidig en profil, så du vil blive adviseret, når kokken har sendt et svar på anmodningen. Du vil få adgang til en beskedtråd, hvor du til hver en tid kan skrive til kokken og aftale nærmere.
Kan jeg ændre på kokkens menu?
Du kan vælge at tage udgangspunkt i en af kokkenes menuer eller få skræddersyet en menu lige til dine smagsløg.
Er du mere til fisk end kød? Eller foretrækker du kage frem for is til dessert? Send en anmodning til kokken og del dine ønsker, så I kan sammensætte en menu, der passer til dig og dit selskab. Kokken har derudover også mulighed for at lave alternative menuer baseret på allergier samt børnemenuer.
Medbringer kokken alt, hvad der skal bruges?
Du vil kunne se længere oppe på siden, hvad kokken har af krav til dit køkken, samt hvad kokken har mulighed for at medbringe. Er du i tvivl, kan du spørge kokken, når du har sendt en anmodning.
Hvad skal jeg selv stå for, når jeg booker en kok?
Kokken står får både indkøb, madlavning, servering og oprydning i køkkenet. Derfor skal du blot stå for at dække bord, drikkevarer (medmindre du har tilkøb vinmenu eller lign.) og nyde tiden med dine gæster om bordet.