Gourmetmad i eget hjem

Hvad er “en gourmet”?

En såkaldt gourmet ser mad som kunst. Denne type madentusiast vægter spiselig luksus meget højt. En gourmet nyder oplevelsen af at spise, lave og vise mad. Nogle udforsker endda historien og antropologien om det mad, de spiser. En gourmet tager sig god tid og grundighed, når man forbereder måltider og laver ofte maden langsomt. En gourmet elsker at besøge steder, der tilbyder ekstra information om madens oprindelse, og hvor ingredienser er af højeste kvalitet. Maden er tilberedt fra bunden og retterne er serveret på luksuriøse manerer. 

Hvad er gourmetmad?

Gourmetmad refererer til mad og drikke, der har brug for ekstra omhyggelighed. Det er lavet på råvarer af højere kvalitet, som ofte også er eksotiske og svære at finde i normale supermarkeder. Ingredienserne er måske kun tilgængelige i begrænsede mængder eller sjældent eksporteret ud af deres oprindelsessted. Nogle råvarer, såsom trøffel, skal høstes vildt og kan ikke kultiveres. Gourmet ingredienser blander måske urter og krydderier på en interessant måde eller tilføjer krydderier til mad, der normalt ikke er krydret. Eksempelvis er citron-oliven-spray, trøffel balsamico og hvidvinseddike unikke blandinger i ellers simple ingredienser. 

Gourmet restauranter og kokke

Gourmet restauranter og kokke tilbereder retter med ingredienser af højst mulig kvalitet og en fejlfri teknik. De serverer gourmetmad, der udfordrer ganen, og som tilbyder et twist fra traditionelle retter. En gourmet kok tilbereder gourmetmad på et meget højt niveau, hvor de fineste ingredienser bruges. Kokken er dygtig til at skabe nye retter med innovative teknikker. En gourmet kok er ligeledes dygtig til at præsentere maden flot på tallerknen, hvilket også kan være med til at definere en gourmet kok. 

 

De aller dygtigste kokke formår at kokkerere gourmetmad i beskedne kår. Med dette menes der et ganske normalt køkken uden de særlige specifikationer. Mange taler ofte om, at det er nødvendigt at have et gourmetkøkken for at tilberede gourmetmad. Det er også sandt, at man har gode forudsætninger her. Der er flere kogeplader og en særlig ovn og eventuelt også kraftfuld ventilation. I virkeligheden kan de dygtigste kokke dog godt kokkerere gourmetmad i almindelige køkkener. Det kan ChefMe’s kokke selvfølgelig også.

Hvordan laver man selv nem gourmetmad? 

Du kan sagtens overlade ansvaret for gourmetmad derhjemme, men det er formentlig også begrænset, hvad man selv har mulighed for at finde af ingredienser til gourmet i det almindelige supermarked. Der findes dog mange gode muligheder for at kokkerere simple gourmetmåltider i hjemmet. Dette kan eksempelvis være gourmet hotdogs, gourmet pizza eller gourmet burgers. Det er en mere forsimplet måde at lave gourmetmad på, som du relativt let kan implementere i hjemmet.

Gourmetmad med en privat kok

Hvis du ønsker den fulde gourmetoplevelse, kan ChefMe’s kokke utvivlsomt give dig den. Ikke nok med at du flytter hyggen hjem i privaten - du vil også få serveret udsøgt mad af en erfaren og professionel kok. Det frigiver tid og ro til dig, så du som vært kan fokusere på gæsten. Vores kokke kan helt sikkert overraske dig og give kulinariske oplevelser i højeste klasse. Få et overblik over vores kokke her. Tøv endelig ikke med at kontakte os, hvis du har nogle spørgsmål.

Privatlivspolitik