Skriv til kokken

Du binder dig ikke når du skriver til kokken.

Henrik Boserup

Købebenhavn Ø - Medlem siden April 2019
(1 omtaler)
 • Elite kok
 • Verificeret
 • 1 menuer

Svartid: Inden for en time
Svarprocent: 100%


Om kokken

OBS:
Send Henrik Boserup en anmodning og så tager han direkte kontakt til dig omkring ønsker til menuen.
Det koster minimum 5.000 kr. at få Henrik Boserup ud til sit arrangement.

Henrik Boserup, gastronomisk karriere:
TV-kok, stifter af restauranterne, Boserups kærlighed, Mindship, Canteena, Michelin restauranten Formel B, tidligere køkkenchef på D’Angleterre og forfatter til flere kogebøger. Henrik har optrådt i mange forskellige sammenhænge.

”Min interesse for mad kommer fra en opvækst på en gård, hvor der var en stor køkkenhave, en mormor og en mor der lavede mad som familietradition. Madlavning, køkkenhave og landbrug. Direkte fra kilden til munden.”

”Udlært fra Søllerød Kro, arbejdet med Søren Gericke. Fødevarepolitik. = Eet køb een stemme. Hvis man laver mad med de rigtige råvarer, gør man klimaet og andre mennesker en tjeneste,” fortæller han.
Hjertet af bærerdygtighed er selve husholdningen.

Henriks tilgang til maden, handler om, at råvarerne skal vælges fra jord-til-bord princippet, også før klima og økologi blev et udbredt tema i offentligheden. Han husker, hvordan hans mormor hentede maden frisk fra deres egen køkkenhave og at grisen blev slagtet på gården.
”Der blev lavet rullepølse, frikadeller, og koteletter og sylte. Der blev bælget ærter og syltet jordbær og alt det der. Sæsonerne betød meget for, hvilken mad, der blev lavet, og jeg lærte, at en gulerod, du lige har hevet op af jorden smager anderledes end den, du køber i et supermarked. Kvalitet er lig med smag. Næringsstoffer smager af noget,” forklarer han.

”Jeg er kommer fra det franske køkken og er gået igennem diverse køkkener og krydderier for så at samle det hele op i en meget, meget forenklet version. Gå på markedet, køb ind, køb det, der falder en ind og som er til rådighed den dag. Og så hjem og improviserer i køkkenet. Det er den korteste vej.”

Henrik elsker også at give noget fra sig, og man er altid velkommen til at se ham over skulderen, når han står i et køkken.
”Jeg kan godt li’ at dele min viden. Jeg har altid fået at vide, at når folk har stået og fået en sludder, så har det ændret deres måde at se mad på. For det er så simpelt, så enkelt i sin form, at det er nemt at forstå,” siger han.

Business dinners

Ifølge Henrik Boserup har middagsselskaber, der er sat i private rammer, en stor fordel i forhold til at holde middage på en restaurant.

Det intime og private er en vigtig grund til at vælge private dining.
Vi møder ikke nogen vi ikke havde regnet med :-) Samtalen får en helt anden karakter, fordi der er fuld fokus på selskabet frem for det formelle omkring det. Det betyder også, at man som kok ofte lader gæsterne være i fred. Man sætter måske maden ind, men man render ikke ind og afbryde dem og præsenterer ting hele tiden. Omvendt er gæsterne jo meget velkomne til at komme ud i køkkenet og spørge ind til maden. På den måde bliver det samtidig mere uformelt i nogle henseender. Det kan jeg godt lide. det samme kan gæsterne. Livretter, allergier, religion og nationalitet og kultur kan også spille ind, når man skal sætte rammerne og menuen, så alle føler sig velkommen.

”Toilettet er nede ad gangen til venstre, I kan lægge tøjet derovre. Lad som om I er hjemme. Skål og velkommen.”
Bobler og snacks Gæsterne er trygge og kan tale frit, Værten, ¨Chefen¨ hygger sig og må meget gerne stå for vinen fra egen kælder for eksempel. :-)

”Formålet med middagen ligger som regel på et eller andet beslutningsniveau, og på forhånd er det aftalt, hvad man har brug for. Derfor er det en forudsætning, at jeg har talt med den, der står for arrangementet, så jeg ved, hvad i gerne vil opnå med med middagsselskabet. Alt efter, hvor meget værten og gæsterne ønsker mig i spil ved bordet, kan det være, at der er en assistent eller en tjener med, andre gange er det mig alene der er kok, og chefen står selv for at skænke vand og vin op ved bordet- famely style.. , mens jeg står og laver maden,” fortæller han. Det er alt sammen noget, man selv finder ud af, når kokken og værten eller arrangørerne af selskabet skræddersyr og tilrettelægger, hvad der skal foregå i løbet af aftenen, så det passer bedst til det der er selve anledningen.
Men frem for alt , at det bliver hyggeligt, rart og indholdsrigt uanset hvad.

CV

Formel B, Køkkenchef
D’Angleterre, Køkkenchef
Canteena, Køkkenchef
Boserups kærlighed, Køkkenchef
Søllerød kro, Kokkeelev
søren gericke, Kok

Praktisk

 • Kokken kommer på den aftalte adresse 1 time inden spisetid medmindre andet bliver aftalt.
 • Vi trækker først pengene 14 dage før middagen.
 • Ved afbestilling, vil din refundering blive bestemt ud fra vores afbestillingspolitik.

 • Kommuniker altid via ChefMe
  For at beskytte dit hjem og din middag skal du altid kommunikere og betale igennem ChefMe.
  Læs mere om vores sikkerhed.
 • Henrik Boserup er Elite kok
  Elite kokke på ChefMe er kokke som svarer hurtigt og holder et højt niveau over en længere periode.
  Læs mere om Elite kok.

1 omtaler  fra kunder

5.0


Maden
Værdi
Kommunikation
Forventning

 • MaleneKøbenhavn K

  Mad med holdninger, omhu og kærligh

  Super lækker mad - med holdninger, omhu og kærlighed, som kunne smages i hver en bid! Den bedste mad og det bedste selskab. ALLE var og e... Læs mere

Denne kok har ingen menuer endnu.

Vores kunder siger
Fremragende
9.3 ud af 10
Privatlivspolitik