Mad til bryllup - dette skal du være opmærksom på

Dit bryllup er utvivlsomt et af de største højdepunkter i livet. Derfor skal alt på den store dag også spille på det højeste niveau. Der er mange elementer, der kommer i spil, når du skal planlægge brylluppet. Tøj, mad til bryllup, gæster, musik, fotograf og meget mere. Tendenser viser også, at mad begynder at spille en større rolle i blandt gæsterne. Hvis maden til dit bryllup er dårlig, vil de snakke om det - hvis den omvendt er god, vil gæsterne helt sikkert huske det. 

I dette indlæg gennemgår vi mad til dit bryllup, og gør dig klogere på en række gode råd, der hjælper dig med at planlægge store dag. 

Hold gæsterne velnæret

Uanset hvor god musikken er, vil dine gæster nok ikke kridte danseskoene på tom mave, hvilket også kan påvirke den overordnede følelse til brylluppet. Det er også vigtigt at overveje receptionens tidspunkt. Hvis jeres ceremoni er tidligere på dagen og middagen først senere på aftenen, bør du overveje at have en reception. Her kan du servere drinks, champagne, kaffe og lettere måltider, som stiller sulten blandt gæsterne. 

Huskeliste til mad til bryllup

Når du planlægger og vælger maden til brylluppet, er der mange faktorer, du skal tage med i overvejelserne. Nedenfor kan du følge vores huskeliste:

  1. Det aller første step er, hvordan din bryllupsmenu skal tilberedes. Vil du selv stå for det? Vil du leje en kok? Eller ønsker du, at maden ankommer med catering? Der er mange fordele og ulemper ved tilberedelsen af menuen gennem disse alternativer. På trods af at du måske er dygtig til at kokkerere, vil det i høj grad være et stort pres på din store dag. Derfor er det så vidt muligt en god løsning at overlade mad til brylluppet til professionelle kokke. 
  2. Tag højde for om gæsterne har allergener eller særlige behov såsom vegetariske eller veganske gæster. Her kan du let aftale modifikationer med kokken eller cateren. 
  3. Dine gæster forventer næsten, at du sammensætter en lækker og kvalitetsfyldt menu, hvilket selvfølgelig er din opgave. Her er det også vigtigt, at maden bliver præsenteret ordentligt. En velpræsenteret menu vil få gæsterne til at huske bedre tilbage på middagen, hvor de også i fremtiden kan blive inspireret til at bruge kokken eller cateren, der har stået for menuen. 

Lej en kok til dit bryllup

Hvis du ønsker en kulinarisk oplevelse i særklasse, bør du overveje at leje et team af kokke, der står for hele middagen, serveringen og oprydningen. Dette er klart den mest luksuriøse løsning, men det er ubestridt også her, du og dine gæster får den bedste oplevelse. En privat kok vil utvivlsomt kreere det bedste mad til jeres bryllup, som virkelig kan fryde smagsløgene. Ydermere kan I selv sætte jeres præg på menuen med ønsker. Kokken og teamet (alt efter hvor mange gæster I er) vil frigøre en masse tid og stress fra dig som vært, samtidig med at gæsterne bliver forkælet. Hos ChefMe sætter vi dig op med den kok, der passer nøjagtigt til dit bryllup og de ønsker, du måtte have. På denne side kan du se mere om vores kokke og eksempler på de menuer, de tilbereder. Der er mange muligheder, hvor kokkene også kan skræddersy menuen ud til dit behov. Skulle du have spørgsmål til maden til dit bryllup eller noget helt andet i forbindelse med vores koncept, skal du være meget velkommen til at kontakte os. Vi kan træffes på 28 68 46 64 eller kontakt@chefme.dk